Vandskade: Hvad gør jeg, hvis uheldet er ude?

Vandskade: Hvad gør jeg, hvis uheldet er ude?

Er din kælder oversvømmet, eller har du vandskade andre steder i boligen? Med voldsomt vejr og kraftige regnskyl, bukker mange kældre under. Måske er du så uheldig, at både haven og en større del af boligen er oversvømmet? Vand i boligen fører en masse besvær med sig, og klimaforandringerne er desværre ikke på boligejernes side. Det er SSG til gengæld. De hjælper dig, når du er ude, hvor du ikke kan bunde.

Det gør du, når du har vandskade

  1. Kontakt et professionelt skadeservicefirma som SSG. De er opdaterede på den nyeste teknologi og har mange års erfaring. De får vandet væk fra boligen, redder så meget inventar som muligt og gør igen boligen beboelig.
  2. Led vandet væk fra boligen. Det vigtigste er at reagere hurtigst muligt og få skadeservicefirmaet ud, så de kan hjælpe. Venter man for længe, kan vandet føre til fugtskader. Det kan resultere i skimmelsvamp, der er sundhedsfarligt.
  3. Skadeservicefirmaet fjerner møbler fra det oversvømmede område.
  4. Skadeservicefirmaet affugter boligen. Dette kan ske på flere forskellige måder. SSG sørger altid for at vælge den bedste og mest økonomiske løsning for dig.
  5. Boligen rengøres og desinficeres.

Er vandskade sundhedsfarligt?

Det er vigtigt at få udbedret skaden så hurtigt som muligt. Det gælder både for at mindske skaden på boligen, men også fordi vandet kan føre sygdomme med sig. Som nævnt kan der i fugtige områder opstå skimmelsvamp, som kan medføre allergiske reaktioner. Man bør især være opmærksom, hvis der er kloakvand involveret. Der er mange bakterier i spildevandet, der kan give sygdomme som leverbetændelse eller Roskildesyge. I disse tilfælde skal man derfor undgå kontakt med vandet. Hvis din vandskade indebærer indtrængende kloakvand, sørger skadeservicefirmaet for at desinficere området, så der ikke er nogen smittefare bagefter.

Sådan forebygger du vandskade

Vandskade kan både opstå som følge af et voldsomt regnvejr, men også på grund af utætheder i boligens vandrør. Det er en god idé at forsøge at lokalisere, hvor vandet kommer fra, så man kan forebygge lignende situationer i fremtiden. Se fx efter revner eller huller i fundamentet, hvor vandet kan løbe ind. Sørg også for at tagrende og nedløbsrør er fri for blade i tilfælde af kraftigt regnvejr. Derudover er det en god idé at være opmærksom på utætte vandrør og slanger i husets installationer som fx vaskemaskinen.

Blev dine gardiner ødelagt af vandskaden? Bare rolig. Du finder løsningen her.

Comments are closed.