Tips til lækker skolemad

Tips til lækker skolemad

I dette indlæg kan du læse om forskellige tips til skolemad. Det er utroligt vigtigt at børn og unge mennesker får noget ordentligt at spise. Det er især vigtigt, når man går i skole. Mad har nemlig stor indflydelse på indlæringsprocessen og koncentrationen for børn og unge. Også på arbejdspladsen har frokosten en stor betydning. Det er nemlig ikke kun for børn og unge, at kvaliteten af maden, som man indtager, spiller ind. Dette gælder også for voksne.

Tips til sund skolemad

  • Det er vigtigt at spise varieret – ikke for meget – og vær fysisk aktiv. Dette er de tre bedste råd, som du nogensinde kan modtage i dit liv. Disse råd er vigtige for dit helbred og derfor bør du også følge dem, hvis du vil opnå en sund krop.
  • En af de store regler er minimum 6 stykker frugt og grønt per dag. Grøntsager skal vi helst have hver dag, for at vores kroppe kan fungere ordentligt. Grøntsager er utroligt sunde både for børn, unge og voksne. Grove grøntsager har flere kostfibre end fine grøntsager, men det er vigtigt at få lidt af hvert.
  • Udover at spise mange grøntsager, er det vigtigt også at spise mere fisk. Det er ikke mange danskere, som spiser fisk minimum 1 gang ugentligt. Der er mange gode olier og mineraler i fisk, som påvirker kroppen positivt.
  • Det er vigtigt at vælge magert kød og kødpålæg frem for kød med et højt fedtindhold. Kød indeholder proteiner, mineraler og jern, som kroppen har brug for. Der er dog meget kød, som har et højt indhold af fedt. Det er vigtigt at holde sig fra disse typer af kød, da det gør mere skade end gavn. Der er en sammenhæng mellem det at spise rødt kød og sygdommen kræft. Derfor hold dig fra rød kød med højt indhold af fedt.
  • Drik mere vand og spis mindre sukker. Dette er meget vigtigt for børn, unge og voksne. Vand er en nødvendighed for alle mennesker og det er meget sundt for kroppen og hjernen at indtage minimum 2 liter vand om dagen. Derudover skal alle lære at skære ned på sukker. Der er sukker i de fleste færdiglavede produkter og det er vigtigt at holde øje med.

Prøv Skolemad.dk

Skolemad.dk leverer sunde og nemme løsninger til skoler og andre institutioner. Prøv det allerede i morgen ved at klikke ind på deres hjemmeside.

 

Mangler din virksomhed en bedre frokostordning i København? Så undersøg nærmere ved at trykke på linket.

Comments are closed.