Gør en forskel med frivilligt arbejde i udlandet

Gør en forskel med frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet gør dig glad

Går du og tænker over, hvordan du skal bruge dit sabbatår? Med frivilligt arbejde i udlandet kan du styrke dine personlige kompetencer imens du gør en forskel. Det er muligt at gøre en forskel for andre mennesker i verden, som ikke lever under samme vilkår. Dette er en oplagt mulighed for dig, som gerne vil rejse og samtidig hjælpe andre.

Frivilligt arbejde i udlandet

For mange kan det være overvældende at rejse til ukendte steder i verden alene. Derfor har organisationen Alott sørget for at tage med dig. Alott tilbyder frivilligt arbejde mange forskellige steder i verden. Du kan blandt andet rejse til Asien, Afrika eller Sydamerika. Det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvad du kan opleve. Hvis du vil ud og opleve eventyr og oplevelser ud over det sædvanlige, er dette noget for dig. Du vil opleve en helt anden kultur og samtidig opnå vigtig livserfaring, som du kan tage med videre i livet. Du vil enten arbejde med mennesker eller dyr, som har brug for hjælp i dagligdagen. Enten kan du være med til at berige et barns hverdag eller sætte et rehabiliteret dyr tilbage i naturen. Det er en skøn følelse at opleve, at man gør en forskel for andre.

Hvad kræver det at være frivillig?

På den ene eller den anden måde består frivilligt arbejde i at hjælpe andre. Derfor skal du også vide, at der vil være mentale og fysiske udfordringer. Det kræver en anelse hårdførhed at arbejde som frivillig i en fremmed kultur. Du skal også være forberedt på, at mange steder er simple og at hverdagen ikke er så strukturet som i Danmark. Når du tager afsted som frivillig, forventes det derfor at du tager jahatten med i rygsækken. Et godt råd er at tage tingene med et smil.

Hvad får jeg ud af at arbejde som frivillig?

Der er utrolig mange goder ved at arbejde som frivillig i udlandet. Først og fremmest vil du i forløbet skulle være selvstændig til en vis grad. Du lærer dig bedre selv at kende og du bliver bedre til at tilpasse dig. Du får et andet perspektiv på livet og en dybere indsigt i andre kulturer end den danske. Derudover vil du dygtiggøre dig inden for et fremmedsprog og selvfølgelig få dit livs oplevelse. En sidste vigtig faktor, som spiller ind. Du vil møde unge mennesker fra hele verden og få nye venner, som du vil dele forunderlige oplevelser med.

Comments are closed.