Frivilligt arbejde i udlandet: Din guide til eventyr

Frivilligt arbejde i udlandet: Din guide til eventyr

Drømmer du om at gøre noget helt vildt? At opleve noget ud over det sædvanlige, som du kan tænke tilbage på mange år fra nu, og som vil modne dig som person? Så skal du lave frivilligt arbejde i udlandet! Det er en fantastisk mulighed for at gøre noget godt for andre mennesker, samtidig med at du er ude på dit livs eventyr! Er du i tvivl om, hvordan det fungerer? Bare rolig, dette blogindlæg guider dig gennem alt, du skal vide.

Derfor skal du arbejde frivilligt

Overvejer du, om du skal arbejde frivilligt, er det nok fordi du har lyst til at opleve nye kulturer og gøre en forskel for andre mennesker. Men selvom du tager afsted for at hjælpe andre, så får du faktisk ligeså meget igen. Her er bare nogle af de mange ting, du får ud af at tage af sted:

  • Lær dig selv bedre at kende
  • Bliv god til et nyt sprog
  • Få nye bekendtskaber fra hele verden
  • Bliv klogere på, hvordan andre kulturer lever
  • Lær at tage ansvar og bliv mere selvsikker
  • Få vigtig livserfaring og gode jobmuligheder

Kan alle arbejde frivilligt?

Ofte skal du være 18 år for at deltage i frivillighedsprojekterne. Men ellers er der ikke de store begrænsninger. Du skal dog være opmærksom på, at det også kan være hårdt i perioder. Frivilligt arbejde er ikke altid så struktureret som fx i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du er fleksibel og er klar på, at tingene måske ikke altid går så let, som man forventer.

Er du klar på udfordringer og på at udvikle dig sammen med dem? Så skal du ikke være bekymret! Og husk på, at der tit er mange andre frivillige, der har det ligesom dig.

Er det gratis at lave frivilligt arbejde i udlandet?

Selvom det hedder frivilligt arbejde, skal man i mange tilfælde selv betale for at rejse ud. Det skyldes, at projektlederne skal have penge til at drive projekterne. Ellers kan det ikke løbe rundt. Mange steder skal du dog ikke betale for mad, overnatninger og aktiviteter. På den måde går dine penge også til det – for ikke at snakke om den fantastiske oplevelse, du får. Det frivillige arbejde er under alle omstændigheder en investering i dig selv!

Har du lyst til at arbejde frivilligt? Så tjek ALOTTs hjemmeside ud, hvor du kan læse meget mere om deres tilbud.

 

Comments are closed.