Flyforsinkelse kan give kompensation

Flyforsinkelse kan give kompensation

Flyforsinkelser er uden tvivl rigtig irriterende. Jeg har selv oplevet flere af dem. Og hver gang har det konsekvenser – kortere ferie eller møder jeg ikke kunne nå.

Men som en lille plaster på såret kan man få kompensation for en flyforsinkelse på over 3 timer. Og det er faktisk rigtig let at få kompensationen.

Så meget kan du få i kompensation ved flyforsinkelse

For et få kontant kompensation for en flyforsinkelse, skal du være forsinket i mere end 3 timer i forhold til den planlagte ankomst.

Kun ganske særlige omstændigheder – som krig og terror, kan med rette bruges af flyselskaberne for ikke at yde kompensation.

Det beløb du kan få afhænger af længden på rejsen.

For rejser på op til 1.500 km får du 250 Euro, for rejser mellem 1.500 og 3.500 km får du 400 Euro og rejser over 2.500 km giver 600 Euro.

Kan du selv søge erstatning for flyforsinkelser?

Ja, du kan selv søge direkte hos de flyselskaber som har afdeling i Danmark – som SAS, EasyJet, RyanAir eller Norwegian.

Men for at være helt ærlig, så er det faktisk temmelig besværligt. De færreste flyselskaber betaler nemlig bare med det samme, når du gør krav gældende. Som regel skal man skrive mange gange og rykke dem og i nogle tilfælde endda “true” med at slæbe dem i retten.

Jeg anbefaler derfor meget, at du overlader din sag til en af de flykompensationsvirksomheder, der tilbyder at klare det for dig.

Det som jeg vil anbefale er Flypenge.dk. Det er et dansk selskab, så kommunikationen med dem er let, de autoriseret af politiet til at føre inkasso-sager og så betaler du kun hvis de skaffer kompensation til dig. Det er No Cue No Pay.

Du kan oprette din sag hos Flypenge her.

 

Comments are closed.