Social og sundhedsuddannelse til dig der skal læse videre

Social og sundhedsuddannelse til dig der skal læse videre

Er en social og sundhedsuddannelse noget du har overvejet som dit næste skridt i livet? Måske du står og er færdig med en ungdomsuddannelse, folkeskolen eller har fået lyst eller behov for at skifte spor rent arbejdsmæssigt. Så læs med i indlægget her.

En social og sundhedsuddannelse er et godt valg

De seneste 10 år er det blevet rigtig populært at vælge en social og sundhedsuddannelse. Der har været mange ansøgere, i høj grad fordi der er gode muligheder for job efterfølgende. Der er brug for sundheds personale, fordi der altid vil være mennesker der skal plejes og hjælpes. Det er et givende fag at kunne hjælpe andre mennesker med det de ikke selv kan.

Med en social og sundhedsuddannelse kan du arbejde med meget forskelligt. Det kan både være i hjemmeplejen og på plejehjem og -centre, men også i psykiatrien, på bosteder og på hospitaler og i lægehuse. Mulighederne er faktisk mange, så der er rig lejlighed til at prøve noget forskelligt. Også i de praktikker du bliver stillet overfor i løbet af din uddannelse.

Forskellige uddannelser inden for sundheds sektoren

Der findes forskellige former for uddannelser du kan tage inden for sundheds faget. Mange starter med en Social- og sundhedshjælper uddannelser, for derefter at bygge ovenpå med en Social- og sundhedsassistent uddannelse. Man behøver ikke begge to, men når du bygger ovenpå, får du naturligvis mere erfaring. Både praktisk og teoretisk.

Som uddannet assistent får du også lov til flere ting end du gør som hjælper. Det kan blandt andet være at det at dosere piller. Ligeledes får du som assistent også typisk nogle andre ansvarsområder end du gør som hjælper. Hvilke opgaver præcist, afhænger af den enkelte arbejdsplads. Med en hjælper- og en assistent uddannelse, kan du efterfølgende yderligere uddanne dig til sygeplejerske.

Hvad er din baggrund?

Disse uddannelser har typisk et ret bredt spektrum af studerende med forskellige udannelsesmæssige og arbejdsmæssige baggrunde. Hjælperen kan du netop læse direkte efter folkeskolen og så bygge videre oven på med de andre uddannelser hvis du ønsker det. Der er også andre som kommer ind på en social og sundhedsuddannelse efter at have færdiggjort en gymnasial uddannelse.

Disse to grupper er de helt unge, men der er typisk lige så mange studerende i højere alders klasser. Det kan være folk som har været på arbejdsmarkedet i mange år, og som nu søger andre veje på grund af forskellige omstændigheder.

Comments are closed.