En stenhugger har en vigtig rolle

En stenhugger har en vigtig rolle

En stenhugger er en faglært arbejder, der har specialiseret sig i at bygge stenkonstruktioner. Stenhuggere specialiserer sig normalt i at skære sten for at få dem til at passe ordentligt sammen med mørtel eller andet klæbemiddel. Stenhuggerne former ofte sten til brug for stenhuggere. Stenhuggere skærer blokke af natursten til brolægning eller andre formål, som ikke kræver det præcisionsarbejde, der udføres af en stenhugger.

Stenhuggere bliver ofte sat til at skabe monumenter

En stenhugger har til opgave at bygge bygninger, hugge sten og lægge brosten. Stenhuggere er dygtige håndværkere, der arbejder med natursten hele dagen. Stenhuggere kan findes over hele verden og arbejder på alt fra kirker til huse og broer. Stenhuggere specialiserer sig ofte i bestemte opgaver – de skærer sten til former, der passer sammen, udskærer indviklede mønstre i sten eller lægger stenbelægning. Job som stenhugger er godt betalt og omfatter ofte gode fordele – men uddannelsen er lang og hård. Stenhuggere skal i dag studere i årevis for at lære deres fag.

De kan også hugge skulpturer til offentlige rum, kirker og private boliger

En stenhugger er en faglært arbejder, der har specialiseret sig i at bygge stenkonstruktioner. Stenhuggere er normalt specialiseret i at skære sten for at få dem til at passe ordentligt sammen med mørtel eller andet klæbemiddel. Stenhuggere former ofte sten til brug for stenhuggere. Stenskærere skærer blokke af natursten til brolægning eller andre formål, som ikke kræver stenhuggerens præcisionsarbejde.

Stenhuggere er ofte ansat til at skabe monumenter, men kan også finde man finde dem, der udskærer skulpturer til offentlige rum og kirker samt private hjem. Stenhuggere spiller en vigtig rolle i hele verden – lige fra at lægge fortove uden for caféer og restauranter i hele Europa til at arbejde på historiske bygninger som f.eks. slotte og katedraler i hele Storbritannien.

Det er vigtigt at vide, hvilke stentyper der anvendes, så de kan skæres korrekt til den tilsigtede anvendelse

En stenhugger er en faglært arbejder, der har specialiseret sig i at bygge stenkonstruktioner. Stenhuggere er normalt specialiseret i at skære sten, så de passer ordentligt sammen med mørtel eller andet klæbemiddel. Stenhuggere former ofte sten til brug for stenhuggere. Stenskærere skærer blokke af natursten til brolægning eller andre formål, som ikke kræver stenhuggerens præcisionsarbejde.

Stenhuggerfaget er et gammelt håndværk – og det kræver stadig mange års uddannelse, før man selv kan blive en fuldgyldig stenhugger, uanset hvor dygtig man er til sit håndværk . Ud over at lære alt om de typer materialer, der anvendes, er det vigtigt at lære forskellige teknikker som f.eks. at arbejde med mejsler og boremaskiner, så du kan få mest muligt ud af alle de materialer, du får stillet til rådighed.

Comments are closed.