Boligstylist laver andet end at indrette hjem

Boligstylist laver andet end at indrette hjem

Hvad består et erhvervet som boligstylist egentlig af? Forklaring er måske ikke helt så simpel som når man siger man er skolelærer, murer eller frisør. De ved de fleste af os hvad indebærer. Et kreativt fag som bolig styling kræver måske en smule flere ord til at kunne beskrives.

Hvad laver en boligstylist?

Ordet ’boligstylist’ siger selvfølgelig lidt om hvad denne job beskrivelse indebærer. Mange har dog en stereotyp tro om at faget primært handler om at indrette de riges hjem. En del af jobbet er så absolut at indrette hjem for dem så har og gerne vil bruge de penge det nu koster at få stylet sit hjem. Og ja, det er ofte folk i de velhavende kvarterer som hyrer en professionel til at stå for et sådant projekt.

Det er dog langt fra det eneste en boligstylist laver. Faktisk hyres til et hav af forskellige projekter. Rigtig mange virksomheder benytter en professionel til at indrette kontor landskaber, showrooms og butikker. Her kan en professionel i faget nemlig indrette både efter trends og tendenser, men også ud fra plads optimering og andre funktioner som firmaerne ønsker for at forbedre arbejdspladsen.

Styling af teater- og film kulisser

Noget mange måske ikke tænker over, er at der også står professionel ekspertise bag de kulisser vi ser i teatre og på film. De er ofte en boligstylist som sørger for at anskaffe de rekvisitter som skal bruges til det backdrop der spilles op af. Stylisten opstiller også tingene så kulissen fremstår så troværdig og naturtro som muligt. Det kan være alt fra at finde antikke og gamle ting til en musical opsætning af ’Matador’ til at indrette et parcelhus til en nyere dansk film. Det er altså ganske alsidige opgaver en boligstylist står overfor. Der indrettes meget andet en folks hjem, og ja så er indretning ikke den eneste beskæftigelse.

I mange tilfælde udarbejdes og printes der tegninger af de rum som skal indrettes, enten i samspil med kunden eller under fuldt frihed til stylisten. Dernæst indgår en jagt på at finde de rigtige ting at indrette og style med. Stylisten har typisk et udvalg af møbler og genstande i sit showroom, og har også ofte aftaler om udlån med forskellige design- og møbel firmaer. Dog foregår jagten på de rigtige rekvisitter også ofte på loppemarkeder, i genbrugs butikker og på auktioner. På den måde er jobbet både alsidigt, spændende og udfordrende.

Comments are closed.